Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

λοξός ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ 10/12/2009

· Στις τουαλέτες γίνονται τα πάντα. Άλλωστε η απελευθέρωση των κορμιών σε ένα κλειστό χώρο που μοσχοβολά, η απέραντη σιγαλιά και εκείνοι οι περίεργοι θόρυβοι σαν να πετάς βοτσαλάκια στη θάλασσα, καθώς και το σφίξιμο, προάγγελος της ανακούφισης, καθαρίζει το μυαλό και ανασκουμπώνει τη σκέψη. Στις τουαλέτες διαβάζεις τα καλύτερα πράγματα αποφαίνονται οι λογοτέχνες και δεν έχεις παρά να τους ακούσεις.

· Τοιουτοτρόπως ο μη ενοχικός μακρόσυρτος αναστεναγμός και η αποκάλυψη των κοπράνων εκλαμβάνεται ως ύψιστη πολιτική πράξη αν σκεφτεί κανείς την λαμπρότητα της μετέπειτα διανοητικής διεργασίας.

· Έτσι φανταζόμαστε, όπως αποκαλύπτουν οι «ελεύθερες αναρτήσεις» του γαλλικού διαδικτύου τη συνάντηση στις τουαλέτες μεταξύ του Σαρκοζί και του Ντομινικ Στροσκάν, προέδρου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Εκεί λοιπόν και μετά την αφόδευση κατά την ώρα του πλυσίματος των χεριών και όταν οι χάρτινες σερβιέτες έδιωχναν τις εναπομείνασες σταγόνες, άρχισαν οι φραστικές διενέξεις. Από τη μια ο κοντός πρόεδρος κι απ την άλλη ο μελλοντικός διεκδικητής με τις απίστευτες ερωτικές εκδηλώσεις. Φωτογραφίες που ίσως δημοσιευτούν, απειλές για μηνύσεις και άλλα σπαρταριστά γεγονότα κάτω από το ημίφως μιας λεκάνης που καταπίνει τα απόβλητα των σωμάτων. Των πολιτικών σωμάτων

· Χαρακτηριστικό των κοντών είναι η ακροστασία αυτή είναι που τους κάνει να υπερβαίνουν τον πήχυ και να αναπνέουν άλλον καιρό. Έτσι λοιπόν κι ο Σαρκοζί άνθρωπος κοντός προσπαθεί να υπερτονίσει την προσωπικότητα του αφήνοντας πίσω τα μειονεκτήματα της σωματικής του μάζας. Διασχίζοντας εδώ και ένα χρόνο τον πλανήτη ξοδεύει απίστευτη ενέργεια για να αναγορευθεί ο αυτοκράτωρ της πράσινης αντίληψης και να κατατροπώσει τον Ομπάμα, που ηγείται μιας χώρας που πρωτοστατεί στην οικολογική ρύπανση. Ποσώς ενδιαφέρει όμως τον κοντό, το περιβάλλον, αλλά η εικόνα υπεροχής, που θα αναδειχθεί από τα μέσα, απέναντι στον ψηλό Αμερικανό

· Και με φόντο την υπερθέρμανση στην Κοπεγχάγη, ένας ψυχρός πόλεμος διαφαίνεται στον ορίζοντα. Δεν μπορεί να χωνέψει με τίποτα ο «Μακεδόνας» βασιλιάς της Γαλλίας ότι αγνοείται επιδεικτικώς, από τον έγχρωμο δημοφιλή. Σκληρή η απόρριψη χωρίς σάλιο!

· Ο ψηλός είναι αλλιώς, χαμηλώνει για να σε δει. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι δικτατορίσκοι ήταν κοντοί. Συμπλέγματα φυσικά και βαθιά κρυμμένα.

· Και η χαριτόβρυτος κ. Μπιρμπιλη αναμένεται να γοητεύσει και να σαγηνεύσει την σύνοδο και να αποσπάσει τα χαμόγελα της υπερθέρμανσης.

· Χειμώνας έρχεται βαρύς! Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Χρυσοχοιδης να του κάνει μια προσαγωγή να τον κρατήσει κάνα δυο μήνες μέσα, να του προσάψει καμιά κατηγορία ότι φτιάχνει χιόνι και βροχή και την πετά στα σπίτια των πολιτικών να γλιτώσουμε επιτέλους απ αυτήν την τρομοκρατία του παγωμένου γέροντα. Η εμμονή του Χρυσοχοιδη, ειναι ο Τζιμ Άνταμς, αυτόν έκανε όταν ήταν μικρός στο χωριό, όταν έκλεινε τα μάτια του και περνούσαν απο μπροστά του οι κακοί. «Θα πατάξουμε», «Δε θα απολογηθώ σε κανέναν». Επικίνδυνοι λεκτικοί σχηματισμοί, κύριε υπουργέ. Για θυμηθείτε λίγο, μια σταλιά, αυτά τα εκφωνήματα και κορνιζάρετε τις θύμισες στο σαλόνι σας. Ίσως κατανοήσετε ότι η βια, εκ των οδοντοστοιχιών εκπορεύεται. Τουλάχιστον τις περισσότερες φορές

· Και η απάντηση στην συγκεκαλυμμένη χυδαιότητα. Μαθήματα πολιτικής άποψης από το Γρηγόρη Νιώτη. Υπερασπίστηκε τη νιότη, αποσαφηνίζοντας ότι η κατηγορούμενη δράση των παιδιών του είναι πολιτική και δεν είναι κατ’ ανάγκη παραβατική συμπεριφορά. Αλλά η δικαιοσύνη μπορεί να έχει άλλη άποψη. Δικαιοσύνη η πολύμορφη!

· Ωραία φωνή, παραφωνία σε ένα κόσμο που σέρνεται τηλεκατευθυνόμενος

ΜΥΟΓΡΑΦΗΜΑ

· ΟΙ κοινωνίες πάντα χρειάστηκαν το ξύλο. Στην αρχή για να ανάβουν φωτιές. Το ξύλο δεν ήξερε τι έκανε και συμμάχησε.

· Μετά έφτιαξαν το χαρτί και από τότε το ξύλο άρχισε να υπεισέρχεται και σε άλλα τοπία. Φτιάχτηκαν και τα σχολειά. Εκεί που οι άνθρωποι μαθαίνουν τα προκαθορισμένα από την καθεστωτική κυριαρχία. Εν καιρώ το ξύλο πήρε τη μορφή βέργας που ταπείνωνε αυτούς που ήθελαν να βλέπουν από το παράθυρο.

· Όλα ήταν σχεδόν ξύλινα. Τα θρανία τα χαρτιά τα μολύβια τα μαθήματα οι χάρακες οι κανόνες.

· Αλλά και στις άλλες μορφές ομάδων το ξύλο κυριάρχησε παντού. Στην πολιτική είχε την πρωτοκαθεδρία. Εκεί οι φωνές ήταν από σκληρό ξύλο και στις διαμαρτυρίες από ξύλο καλυμμένο με επιθετικούς προσδιορισμούς. Δεξιό ξύλο, αριστερό ξύλο, σοσιαλιστικό ξύλο, αναλόγως την κατεύθυνση της ράβδου επί του σώματος

· Και δάση δεν υπάρχουν πια, τα έχουν κάψει για να γεμίσουν με περισσότερο ξύλο τη ζωή σου

· Η φράση «το στραβό το ξύλο η φωτιά το σιάζε» υποδηλώνει τη μεταφορική αγάπη των κοινωνιών για το στραβό

· Στις διαδηλώσεις των αγραμμάτων το ξύλο είναι απελέκητο σχεδόν πάντοτε και φανερώνει την αμέριστη συμπαράσταση των ανθρώπων έναντι της αντίδρασης

· Το ξύλο δεν επαναστατεί ποτέ από μόνο του. Απλώς καθοδηγείται και πονά όταν πέφτει αλύπητα από ψηλά στα χαμηλά.

· και η εξουσία παντός μορφής ξέρει και να το χρησιμοποιεί και να το εκπαιδεύει.

Μελπομένη η αναρχικιά

Της φαντασίας!

Οι άνθρωποι με τα μαντίλια τις φωνές τις οργισμένες να είχαν τα υπουργεία τα αρχηγεία τις αποφάσεις στα χέρια τους.

Φαντάσου τους μεγαλοσχήμονες, τον Παπανδρέου, τον Τσίπρα, το Σαμαρά, την Παπαρήγα και τα αλλα παιδιά με επικεφαλής το Χρυσοχοίδη τον παλλήκαρο, με καλυμμένα τα πρόσωπα κρατώντας γκαζάκια και μολότοφ να διεκδικούν να ξαναπάρουν πίσω το χαμένο οδόφραγμα.

Τι θα άλλαζε? Τίποτα

Ίδιες ανακοινώσεις ίδια πατριωτικά κηρύγματα και αόριστες εκφωνήσεις

Στην ουσία η εξουσία είναι μια. Και παίζει το ίδιο παιχνίδι με κουκούλα και χωρίς.

Κι απομένει η Μελπομένη που πλένει με αραιωμένο σαπουνάκι τα πιάτα και φτιάχνει νερόσουπα για τους κανακάρηδες της, η μεγάλη αναρχικιά η μεγάλη μορφή αυτού του μασκαρέματος.

Ένα απογυμνωμένο ξεμπρόστιασμα της φαντασίας για αυτήν την Ελλάδα των φαρισαίων, που μπάζει από παντού, από πίσω, από μπροστά και από το πλάι!

loksos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: